Dezvoltare personala

CONSILIERE PENTRU DEZVOLTARE PERSONALA

Daca ar fi sa ne luam dupa definitia din Codul Ocupatiilor, “consilierul pentru dezvoltare personală este un specialist care lucrează cu persoane sănătoase din punct de vedere psihic, care au nevoie să exploreze sau să depăşească diverse stări sau situaţii cu care se confruntă în evoluţia personală şi profesională, valorificând şi dezvoltând resursele şi potenţialul propriu”.

O prezentare destul de “rece”, care spune cu multe cuvinte… foarte putin, spre nimic, despre ceea ce inseamna, in esenta, dezvoltarea personala.

Povestea mea

Ca multi dintre voi, cei care ati intrat din curiozitate sau nevoie in acest spatiu numit “psihoclinica.eu”, am auzit despre idea de “dezvoltare personala” abia dupa Revolutie. Primul contact cu acest concept l-am avut atunci cand mi-a ajuns in mana “Dezvolta liderul din tine”, cartea scrisa de John Maxwell. I-au urmat, la scurt timp, “Secretele succesului”, scrisa de Dale Carnegie si apoi alte multe alte carti motivationale cu autori foarte cunoscuti in zilele noastre: Brian Tracy, Robin Sharma, Zig Ziglar, Napoleon Hill, Robert Kiyosaki,  Martha Stewart.

M-au atras, le-am citit cu placere, mi-am insusit cate ceva din materialul primit, insa… parca tot nu eram in zona de dezvoltare personala.

Adevarata dezvoltare personala am inceput sa o resimt, insa, abia cand am intrat, initial timid si cu multa retinere, in zona de cunoastere spirituala.  Mai exact, atunci cand am inteles ca suntem mult mai mult decat trupul fizic pe care-l “locuim” in aceasta existenta. Ca suntem aici pentru a face o Calatorie pe verticala, si nu doar o deplasare pe orizontala, intre a ne naste si  muri, preocupati numai de hrana, de bani, de pofte de toate felurile, de competitie, de supravietuire (eventual imbogatire). Scopul final al Calatoriei noastre este acela de a ne desavarsi ca suflete ce avem in noi Scanteia Divina. Fiecare dintre noi avem credintele si visurile noastre si ca atare, suntem la o intersectie intre bine si rau, prin care ne formam propria realitate. Tocmai de aceea, constientizarea faptului ca avem lectii de invatat, ca suntem pe un drum initiatic si ca putem privi viata ca pe o scoala, ne va permite sa trecem la un nivel superior al fiintei noastre.

Cunoasterea Spirituala, absolut necesara in adevarata Dezvoltare Personala

“Cine sunt?”, “De unde vin si incotro ma duc?”, “Care-mi este scopul/menirea in aceasta existenta?”. Sunt intrebari la care singur vei gasi raspunsurile, dupa un proces de cautare si regasire personala. Trezirea constiintei, dezvoltarea atentiei pe Aici si Acum, intelegerea legilor dupa care functioneaza Universul imens ce ne gazduieste si pe noi, sunt doar cativa “pasi” mici catre ceea ce, la final,  vei putea denumi DEZVOLTARE SI TRANSFORMARE PERSONALA. Sunt pasii care te vor  transforma din tu, in TU.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *